26/06/2020
"BIARKAN MEREKA BERKARYA DENGAN BEBAS"
Anak nak asah bakat menconteng kena marah, anak menyanyi riuh rendah kena perlekeh, anak cakap banyak suruh diam, anak memanjat suruh duduk diam2. Pastu bila masa anak nak asah bakat tu supaya lebih mahir ?
Alhamdulillah hari ni kita nak share few tips macam mana nak mudahkan dan galakkan anak supaya minat melukis lebih mendalam. Penting tau untuk ibu ayah biarkan anak-anak bermain dengan warna sebab melalui warna atau lukisan lah kita sebagai ibu ayah boleh bina bonding dengan anak-anak....boleh tahu perasaan sebenar anak-anak melalui pemilihan warna. Ingat ibu ayah warna adalah memainkan peranan yang amat besar dalam kehidupan seorang anak.
Selain itu, apabila ibu bapa ajarkan anak melukis tunjukkan cara yang betul memegang pensel warna dan pastikan anak mempunyai genggaman yang baik dan cara pegangan yang betul.
Dengan adanya tips ini, diharapkan ibu ayah di luar sana lebih banyak meluangkan masa bersama anak . Jangan lupa ya ! lebih berseri suasana melukis bersama anak dengan adanya *BUKU SAYA S**A MELUKIS & MEWARNA*