Renee's e-shop

Renee's e-shop Shop for the best & finest things WA: https://wa.me/60122542800

Salam Ramadhan Al-Mubarak Kenapa Kita Perlu Hidrogen Lebih Daripada Oksigen?Oksigen itu "Bahan Api", tapi Hidrogen adala...
24/02/2026

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Kenapa Kita Perlu Hidrogen Lebih Daripada Oksigen?

Oksigen itu "Bahan Api", tapi Hidrogen adalah "Pelindung Utama" sel kita.Badan kita memang perlukan kedua-duanya, tapi peranan mereka sangat berbeza:
1. Oksigen Menghasilkan "Asap" (Radikal Bebas)Walaupun kita perlukan oksigen untuk bertenaga, proses "pembakaran" oksigen dalam sel badan kita secara semulajadi menghasilkan sisa buangan yang dipanggil Radikal Bebas.Bayangkan radikal bebas ini seperti "asap" ekzos atau "karat" dalam badan.Terlalu banyak radikal bebas menyebabkan Tekanan Oksidatif—punca utama penuaan awal, keradangan (inflammation), dan pelbagai penyakit kronik.

2. Hidrogen Adalah "Raja Antioksidan"Oksigen kita dapat percuma dengan bernafas, tapi badan kita selalunya tak cukup antioksidan untuk cuci "karat" tadi. Di sinilah Hidrogen memainkan peranan:
Pembersihan bersasar:
Hidrogen hanya hapuskan radikal bebas yang jahat sahaja. Dia tak kacau radikal bebas yang baik (yang badan perlukan untuk imuniti).Saiz Paling Halus: Hidrogen adalah molekul paling kecil di alam semesta. Dia boleh masuk ke tempat yang oksigen atau vitamin lain tak boleh sampai—termasuklah menembusi sel otak dan masuk terus ke pusat sel (mitokondria) untuk lindungi DNA kita.

Sisa Sifar (Zero Waste):
Hebatnya Hidrogen , bila dia bergabung dengan radikal bebas jahat , dia akan bertukar menjadi air secara semulajadi dalam badan. Langsung tiada kesan sampingan!

Address

Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Kuala Lumpur
53000

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Renee's e-shop posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Renee's e-shop:

Share