30/12/2020
🧾🧾🧾
در #ترکیه اگه بخوایید خونه بخرید یا اینکه اجاره کنین، باید همه #قبض ها به نام ساکن آپارتمان زده بشه . یعنی حتی اگه مستاجر هم باشین باید قبض آب و برق و گاز به نام شما باشه ،جز در مجتمع ها که مقدار مصرف انرژی رو مدیریت ساختمان محاسبه می کنه و براتونن قبض صادر می کنه . البته مجتمع هایی هم هستن که کارت مصرف انرژی دارن و شما باید بسته به میزان مصرف شارژشون کنین .
📍روال کلی برای به نام زدن آب و گاز اینه که اول شما باید حتما اقامت ترکیه ( #کیملیک ) داشته باشین وگرنه باید از کسی که کیملیک داره بخواهین کفیل شما بشه . از صاحبخانه شماره کنتور ( تاسیسات نوماراسی ) و بیمه ملک ( #داسک ) رو میگیرین و به همراه اجاره نامه و کیملیک به نزدیکترین اداره آب و گاز محل سکونتتون مراجعه میکنین . اونجا مسئول مربوطه مدارک رو میگیره و کنتور رو به نام شما تغییر میده . بعد چند ساعت پیامک تایید هم براتون ارسال میشه .
⬅️برای به نام کردن قبض برق میشه از پاسپورت هم استفاده کرد. شما به همراه داسک و اجاره نامه منزل و پاسپورت یا کیملیک به اداره نزدیک منزل مراجعه می کنین و کنتور رو به نام خودتون تغییر میدید .
⬅️ضمنا، اگه کنتورها از قبل بدهی داشته باشن پرداختشون به عهده شما نیست مگه اینکه با صاحبخونه توافق کرده باشین .
⬅️حتما موقع بازدید از ملک برای خرید یا اجاره ، حواستون به مشاعی نبودن قبوض باشه چون اونجوری بیشتر از مقدار مصرف باید هزینه بدین . در ترکیه هزینه برق از گاز به مراتب کمتره و خونه ای که وسایل پخت و پز و تهویه اش گاز سوز باشه ، هزینه های مصرفش بیشترمی شود.
#بیلیکدوز #استانبول #ترکیه #استاتبول