26/04/2026
Kata Master Basikal Bukit:
"Aku tidak menzalimi kawan2.. Tetapi mereka yang memilih sendiri untuk Menzalimi diri mereka sendiri"..
------------------------------(----------------------------------------
Allah Subhanahu Wa Ta'ala berfirman:
يٰۤـاَيُّهَا الَّذِيْنَ اٰمَنُوْۤا اَنْفِقُوْا مِمَّا رَزَقْنٰكُمْ مِّنْ قَبْلِ اَنْ يَّأْتِيَ يَوْمٌ لَّا بَيْعٌ فِيْهِ وَلَا خُلَّةٌ وَّلَا شَفَا عَةٌ ۗ وَا لْكٰفِرُوْنَ هُمُ الظّٰلِمُوْنَ
yaaa ayyuhallaziina aamanuuu angfiquu mimmaa rozaqnaakum ming qobli ay ya-tiya yaumul laa bai'ung fiihi wa laa khullatuw wa laa syafaa'ah, wal-kaafiruuna humuzh-zhoolimuun
"Wahai orang-orang yang beriman! Sebarkanlah sebahagian dari apa yang telah Kami berikan kepada kamu, sebelum tibanya hari (kiamat) yang tidak ada jual-beli padanya, dan tidak ada kawan teman (yang memberi manfaat), serta tidak ada p**a pertolongan syafaat. Dan orang-orang kafir, mereka itulah orang-orang yang zalim."
(QS. Al-Baqarah 2: Ayat 254)
Tragedi Batangsi Trail berulang lagi.. Ini dinamakan badi bukan trail makan rider. Tapi Master Chai trail punya pukulan.. Abis kg batangsi pusing 7km baru nak masuk ke Bukit Watt nak ke jeram batangsi.. Huhuhu. Nasi lemak..sambal kerang abis keluar..